Za potpore županijama u sektoru mljekarstvu potpisani ugovori vrijedni 1,5 milijuna kuna

Potpisivanje ugovora 15.12.2022 Ruralni razvoj

U okviru programa potpore županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u 2022. godini, Primorsko-goranska, uz Karlovačku, Varaždinsku, Sisačko-moslavačku, Ličko-senjsku, Brodsko-posavsku i Osječko-baranjsku županiju primila je od Ministarstva poljoprivrede novčanu pomoć čiji je cilj očuvanje i razvoj onih koji se nalaze u lancu proizvodnje i prerade mlijeka.

Ugovor je potpisan u nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković, državnog tajnika Zdravka Tušeka te ravnatelja Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravka Baraćema. Zahvaljujući sredstvima programa, omogućeno je sufinanciranje tri mjere koje uključuju uzgoj i kupovinu junica namijenjenih proizvodnji mlijeka, ali i sufinanciranje troškova sakupljanja i prijevoza mlijeka.

U ime Primorsko-goranske županije potpisivanju je prisustvovao zamjenik župana Petar Mamula.

Ciljevi programa su očuvanje likvidnosti gospodarstava koja se bave proizvodnjom mlijeka, povećanje obujma proizvodnje te genetsko unaprjeđenje populacije mliječnih krava u Republici Hrvatskoj.

Kako navode iz resornog Ministarstva, do sada je u sektor mljekarstva putem Programa ruralnog razvoja i COVID mjera pomoći isplaćeno više od 720 milijuna kuna, a do danas je iz Programa ruralnog razvoja za hrvatsko stočarstvo isplaćeno 2,8 milijardi kuna.

FOTO: Ministarstvo poljoprivrede

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.