Otvoren sedmi Wine EnoGastro Vip Event u Rijeci

Manifestacija 01.03.2023 Ruralni razvoj, Turizam

Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na Wine EnoGastro Vip Eventu koji već sedmu godinu okuplja vinske, ugostiteljske i gastronomske znalce u regiji.
Tom prilikom, zamjenik Mamula je istaknuo kako je naša regija jedna od najrazvijenijih turističkih regija u ovom dijelu Europe te da se ne možemo oslanjati samo na ponudu sunca i mora već je nužno osigurati gostima i kvalitetnu eno i gastro ponudu kraja koji baštinimo.

Dantes Begić, u ime organizatora, izrazio je iznimno zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem koje broji najviše izlagača i posjetitelja do sada. Prisutni su izlagači iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, njih čak 45, dok smo najveći prostor i pažnju dali izlagačima koji dolaze iz naše županije, istaknuo je Begić.

Između predavanja i radionica, sudionici imaju priliku degustirati proizvode izlagača, a događanje zaključuje humanitarni cooking show. Važno je istaknuti i kako je cjelokupni program besplatan.

Na otvorenju događanja su sudjelovali i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, direktor TZ Grada Rijeke Petar Škarpa i predstavnici Hrvatske obrtničke komore.

Partneri Wine EnoGastro Vip Eventa veliki naglasak stavlja na hrvatske lokalne proizvođače i promociju lokalnih enogastronomija, a partneri projekta su Primorsko-goranska županija i TZ Kvarner, Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke, Hrvatska turistička zajednica, HGK Županijska komora Rijeka i Hotel Bonavia Plava Laguna. Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.