Program javnih potreba u području tehničke kulture u 2020. godini

14.02.2020

I.
Primorsko-goranska županija, Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu, poziva udruge tehničke kulture, pravne osobe koje obavljaju djelatnosti u tehničkoj kulturi na području Županije, te druge neprofitne organizacije – u daljnjem tekstu: udruge, koje su programski usmjerene na rad u tehničkoj kulturi na području Primorsko-goranske županije, da se prijave na ovaj natječaj za financiranje programa/projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija u okviru Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Primorsko-goranske županije za 2020. godinu, (u daljnjem tekstu: Natječaj).

II.
Kroz Program javnih potreba u području tehničke kulture podupiru se programske aktivnosti tehničke kulture.

III.
Opći kriteriji za odabir, odnosno dodjelu sredstava su:
– usmjerenost programa/projekta na neposrednu društvenu korist i stvarne
potrebe u zajednici u kojoj se provodi,
– jasno definiran i realno dostižan cilj programa/projekta (npr. promocija tehničke kulture na području Primorsko-goranske županije, poticanje zapošljavanja),
– jasno definirani korisnici programa/projekta (npr. uključivanje roditelja u rad s djecom, djece i mladih iz Gorskog kotara i s otoka, socijalno isključenih skupina, žena i djevojčica),
– jasno određena vremenska dinamika i mjesto provedbe programa/projekta,
– realan odnos troškova i planiranih aktivnosti programa/projekta,
– kadrovska sposobnost prijavitelja za provedbu programa/projekta,
– osigurano sufinanciranje programa/projekta iz drugih izvora.


IV.
Posebni kriteriji za odabir, odnosno dodjelu sredstava su:
– dosadašnji rezultati i iskustvo prijavitelja u provođenju sličnih programa/projekata,
– kvaliteta dosadašnje suradnje prijavitelja programa/projekta sa Županijom,
– sudjelovanje volontera u provedbi programa/projekta,
– program/projekt preporuča i/ili financijski podupire grad ili općina na čijem se
području provodi.

V.
Ukupno planirana vrijednost Natječaja za 2020. godinu iznosi 420.000,00 kuna.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je 5.000,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom programu/projektu je 50.000,00 kuna.

VI.
Rok za podnošenje prijava programa/projekata po ovom Natječaju završava 10. siječnja 2020. godine.

VII.
Udruge mogu po ovom Natječaju prijaviti više programa/projekata iz područja tehničke kulture iz točke 3. ovog Natječaja. Primorsko-goranska županija može s istom udrugom ugovoriti ukupno najviše do 3 (tri) programa/projekta čija se izvedba predviđa tijekom 2020. godine.

VIII.
Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti Prijavitelji koji su upisani u Registar udruga odnosno drugi odgovarajući registar i u Registar neprofitnih organizacija, te koji su uredno ispunili obveze iz prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz proračuna Primorsko-goranske županije i drugih javnih izvora, (što se dokazuje odgovarajućom izjavom potpisanom od strane osobe ovlaštene za zastupanje Prijavitelja). U slučaju da prijavitelji nisu uredno ispunili obveze iz prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz proračuna Primorsko-goranske županije i drugih javnih izvora, njihove prijave se neće razmatrati.

IX.
Prijave se dostavljaju isključivo na propisanim obrascima, koji su zajedno s Uputama za prijavitelje i ostalom natječajnom dokumentacijom, dostupni na mrežnoj stranici Primorsko-goranske županije: www.pgz.hr

X.
Popunjena i ovjerena prijava zajedno s potrebnom dokumentacijom, u papirnatom obliku, dostavlja se preporučeno poštom, kurirom ili osobno (predaja u Pisarnici, Slogin kula 2, prizemlje), na sljedeću adresu:
PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
UPRAVNI ODJEL ZA KULTURU, SPORT I TEHNIČKU KULTURU
(Javni natječaj za odabir programa javnih potreba
u području tehničke kulture u 2020. godini)
Slogin kula 2, 51000 Rijeka

XI.
Postupak zaprimanja, otvaranja, ocjenjivanja, mjerila i uvjeti za financiranje, tko nema pravo prijave, dostava dodatne dokumentacije, donošenje odluke o dodjeli sredstava i druga pitanja vezana uz ovaj Javni natječaj detaljno su opisani u Uputama za prijavitelje na Javni natječaj, koje će se Upute zajedno s ostalom natječajnom dokumentacijom nalaziti na mrežnoj stranici Primorsko-goranske županije od dana 12. prosinca 2019. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti telefonom na broj 051/ 351-890, odnosno na adresu e-pošte: kultura.sport@pgz.hr

BLOK Privici: za uređivanje prebacite prikaz bloka u “edit” mod
Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.