Započeo prvi regionalni Women’s Weekend u Rijeci

Manifestacija 10.03.2023 Odnosi s javnošću i protokol

S naglaskom na nužnu ravnopravnost u svakom području započeo je prvi regionalni Women’s Weekend u Rijeci čijem otvorenju je prisustvovao župan Zlatko Komadina. Konferencija je okupila više od 800 registriranih posjetitelja zainteresiranih za niz aktualnih panela i predavanja iz područja politike, biznisa, lifestylea, IT-a, ljepote, zdravlja i osobnog razvoja s ciljem osnaživanja žena i njihova položaja.

Župan Komadina istaknuo kako su upravo grad Rijeka i Primorsko-goranska županija primjer spolne i rodne ravnopravnosti, čemu svjedoči i slogan „Bogatstvo različitosti“, ali i činjenica da većinu zaposlenih u Županiji čine žene.

Marko Filipović, gradonačelnik grada Rijeke, ponosan jer je Women’s Weekend uplovio upravo u riječku luku, izrazio je nadu da će konferencija uspješno zaploviti i dolaziti još godinama.

„Dokle smo zapravo stigli? I jesmo li došli barem do pola puta u ostvarivanju ravnopravnog društva? S tim smo pitanjima prije skoro godinu dana započeli razmišljati o prvom Women’s Weekendu. Danas, nimalo skromno, i negirajući postojanje imposter sindroma, mogu reći da smo uspjeli, jer smo već u prvom izdanju Women’s Weekenda i prije početka rasprodali konferenciju!“, istaknula je Nevena Rendeli Vejzović, organizatorica i direktorica Women’s Weekenda.

Tijekom cijelog programa konferencije govorit će se ravnopravnosti žena i muškaraca, što je temeljna vrijednost Europske unije, a što je istaknula i Vesna Lončarić, članica Kabineta potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice.

Prvog dana održani su paneli o ulozi žena u hrvatskoj politici i rodnoj ravnopravnosti dok će u nastavku programa govoriti brojne sveučilišne profesorice, predsjednice i članice uprava istaknutih regionalnih i svjetskih kompanija, poduzetnice i direktorice tvrtki, glavne urednice najvažnijih medija, influencerice i opinion makerice.

Pokrovitelji konferencije su Turistička zajednica grada Rijeke i Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Kvarnera, generalni tehnološki partner A1 te Erste banka.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.