Proglašeni najbolji sportaši Grada Kastva u 2022. godini

Manifestacija 17.03.2023 Sport

Noeli Karlović i Ante Matijević, članovi Karate kluba Kastav, sportaši su godine Grada Kastva, najboljim kastavskim sportskim kolektivom proglašen je Tenis klub Kastav, tenisač Rene Bertos (TK Kastav) najuspješniji je mladi sportaš, odbojkašica Karolina Jorgić (OK Kastav 1998) najuspješnija je mlada sportašica, Adriana Nadilo, trenerica OK Kastav 1998, dobila je priznanje za najuspješniju sportsku djelatnicu u minuloj godini, dok je priznanje za dugogodišnjeg sportskog djelatnika otišlo u ruke Gorana Saftića, predsjednika Auto sport kluba Kastavac.

Rezime je to svečanosti proglašenja najboljih sportašica i sportaša Grada Kastva za 2022. godinu, održane u Sportskoj dvorani Matija Katalinić, na kojoj se je okupio impozantan broj sportaša i sportašica svih uzrasta, ali i sportskih djelatnika.

U kastavskom auditoriju bila je Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu, Matej Mostarac, gradonačelnik Grada Kastva, Dean Jurčić, zamjenik gradonačelnika, Mirela Smojver, predsjednica Gradskog vijeća te kao poseban gost Joško Jeličić, proslavljeni hrvatski nogometaš i nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac.

Dodijeljena su i priznanja sportašima u klubovima u regiji, Nives Jelovici, boćarici Labina, Alexu Saršonu, ribolovcu Sportsko-ribolovnog društva Kantrida koji je ostao zabilježen kao najmlađi ikad sudionik svjetskog prvenstva, brončanom jedriličaru sa svjetskog juniorskog prvenstva Leonu Scheidlu, članu kostrenskog Galeba, Petri Mance, plivačici Nevere, koja je na ljetnom i zimskom državnom prvenstvu osvojila nevjerojatne 23 pojedinačne medalje, Denisu Emši, judaša Judo kluba Rijeka, Loreni Smojver, odbojkašici Hrvatskog akademskog odbojkaškog kluba Rijeka, Miji Marčić, gimnastičarki Rijeke te Domenicu Dubroviću, tenisaču Kvarnera.

Priznanja su dobili i perspektivni sportaši, njih stotinjak, koji treniraju u kastavskim sportskim klubovima. Nagrade i priznanja laureatima su uručili gradonačelnik Matej Mostarac, njegov zamjenik Dean Jurčić, predsjednica Gradskog vijeća Mirela Smojver, predsjednik odbora za sport i tjelesnu kulturu Bojan Marčić i posebni gost svečanosti Joško Jeličić.

Program je vodila Barbara Udovičić, a poseban obol svečanosti svojim je glazbenim umijećem dala i Martina Majerle.

FOTO: Grad Kastav

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.