Otvorena 12. PILC konferencija na temu leadershipa četvrte generacije

Konferencija 31.03.2023 Obrazovanje

U Opatiji je započela 12. tradicionalna međunarodna konferencija PILC 2023 (PAR International Leadership Conference) u organizaciji Visoke poslovne škole PAR, a otvorenju je prisustvovao župan Zlatko Komadina.

Župan je čestitao organizatorima na ustrajnosti i istaknuo kako PILC već dvanaest godina okuplja snažne lidere, uzore koje treba slijediti i čiji primjeri vodstva mogu poslužiti kao pozitivan utjecaj na razvoj društva i gospodarstva.

“Vjerujemo da s dobrim primjerima prakse možemo potaknuti mlađe generacije i pokrenuti promjene u društvu”, izjavio je Komadina ujedno čestitavši PAR-u koji je postao dio Europskog sveučilišta za Dualno obrazovanje kao jedina Hrvatska visokoobrazovna ustanova kojoj je to uspjelo.

“Time su pokazali da su pioniri inovativnog obrazovanja okrenutom gospodarstvu i potrebama lokalne zajednice. Zapravo su svojim djelima upisali i PGŽ na kartu Europe”, kazao je župan. Također, Europski digitalni inovacijski hub, projekt u kojem je PGŽ partner, je drugi put zaredom osigurao europsko financiranje, a župan je najavio i pokretanje jedinstvenog projekta otočnih studija o kojem će se tek čuti.

Ovogodišnja tema konferencije “ŠTO NAM DONOSI LEADERSHIP ČETVRTE INDUSTRIJSKE REVOLUCIJE (IR4.0)?“ dat će ekonomske, društvene i obrazovne perspektive te okupiti domaće i strane stručnjake. Više od 180 sudionika konferencije koja traje do 1. travnja 2023. godine imat će priliku poslušati prezentacije, sudjelovati na radionicama i panel diskusijama s renomiranim gostima.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.