Na prvom Balu obrtnika dodijeljene nagrade zlatnim, dijamantnim i platinastim obrtima s područja PGŽ

Manifestacija 01.04.2023 Poduzetništvo

Župan Zlatko Komadina nazočio je prvom balu Obrtnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije. U sklopu svečanosti održanoj u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner po prvi put su dodijeljene nagrade obrtima sa sjedištem na području Primorsko-goranske županije, s dugogodišnjim poslovanjem i to u tri kategorije: zlatni obrt za obrte sa 50+ godina postojanja, platinasti obrt za obrte sa 75+ godina postojanja te dijamantni obrt za obrte sa 100+ godina postojanja.

Dodjela nagrada za više od 60 obrta istaknula se i modnom revijom krojača, frizera i kozmetičara, ali i humanitarnim karakterom. Naime, dio sredstava od prodanih ulaznica i pokroviteljstava bit će doniran za opremanje prostora praktikuma Srednje škole Delnice, Drvodjeljske škole i strojarske škole Rijeka i Obrtničke škole Opatija.

„Doista je ovo za nas vrlo važna noć i želio bih zahvaliti svima koji su nas podržali, svim obrtnicima, gostima i pokroviteljima. Zanimljivo je da je obrtništvo na području naše županije još starije od hotela Kvarner u kojemu se danas nalazimo i najstariji je obrt iz daleke 1883. godine. Mi smo izrazito obrtnička regija koja godišnje ostvaruje oko 400 milijuna eura prometa i u proračune se godišnje uplaćuje 10 milijuna eura, članovi smo Hrvatske obrtničke komore i svaki deseti obrtnik dolazi s područja PGŽ-a, rekao je uz ostalo Emil Priskić, predsjednik Obrtničke komore PGŽ-a i potpredsjednik HOK-a.

Među uzvanicima koji su se obratili skupu bili su i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik HOK-a Dalibor Kratohvil te opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.

Više o nagrađenim obrtima na POVEZNICI.

FOTO: Novi List

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.