Otvoren novi prostor Područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka

Manifestacija 20.04.2023 Obrazovanje, Odgoj, Socijalna politika

Na adresi Ante Pilepića 1a otvoren je novi prostor Područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka koji je bio smješten na Baredicama. Uređenjem novog prostora učenici i djelatnici dobili su adekvatniji i veći prostor za boravak i provedbu odgojno-obrazovnog programa.

Novi prostor obišli su zamjenica župana Marina Medarić, riječki gradonačelnik Marko Filipović i njegovi zamjenici Sandra Krpan i Goran Palčevski, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka Ivone Šabarić Rubeša, koji su pozdravili učenike i njihove roditelje kao i djelatnike Centra.

Zamjenica župana istaknula je kako je županija sa zadovoljstvom sudjelovala u ovom projektu. “Naše su društvo i zajednica snažni onoliko koliko je snažna i najslabija karika. Želim vam puno lijepih i radosnih trenutaka u ovom prostoru”, rekla je Medarić.

Kako je istaknuo gradonačelnik Filipović novi je prostor uređen u suradnji s Primorsko-goranskom županijom. Radovima su osigurani uvjeti za adekvatniji i kvalitetniji rad učenika i djelatnika Centra za odgoj i obrazovanje.

“Ulaganje u ovaj prostor nije samo ulaganje u infrastrukturu i zidove, već je to ulaganje u ljude, u učenike ovog centra, kako bi im se omogućili što bolji i kvalitetniji uvjeti rada. I nama u Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji u fokusu su upravo oni najpotrebitiji, jer snaga jednog društva ogleda se u brizi za one najpotrebitije.

Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka Ivone Šabarić Rubeša zahvalila je Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji što su prepoznali potrebu učenika Centra za novim prostorom.

Novouređeni prostor Područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka Zamet ima ukupnu površinu od 233 m² i u njemu će se u jednoj, jutarnjoj smjeni obavljati odgojno obrazovna djelatnost za trinaestero učenika s višestrukim teškoćama za koje se osigurava pojačana briga i zdravstvena skrb. Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka je jedina ustanova na području Primorsko-goranske županije s otocima u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, habilitacija, rehabilitacija, radno i stručno osposobljavanje djece i mladeži s intelektualnim teškoćama i drugim utjecajnijim teškoćama u razvoju, po posebnom nastavnom planu i programu.

Vrijednost adaptacije i uređenja novog prostora Centra za odgoj i obrazovanje iznosi 302.544,74 eura. Grad Rijeka je za ovu svrhu osigurao 209.638,74 eura, dok je županija za sufinanciranje radova osigurala 92.906,00 eura.

Otvorenju prostora prisustvovali su i, među ostalima, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja Markica Župan Galić i Robert Šešerko, predsjednik Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka Miljenko Mišljenović sa suradnicima, zaposlenici, predstavnici Školskog odbora te roditelji polaznika Centra za odgoj i obrazovanje.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.