Prijem povodom 20. godišnjice Hrvatske udruge stanara i predstavnika zgrada

Prijem 25.04.2023 Odnosi s javnošću i protokol

Zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima primio je predstavnike Udruge stanara i predstavnika zgrada povodom obilježavanja 20. godišnjice djelovanja.

U sjedištu Županije razgovaralo se o dugogodišnjem putu razvoja udruge koja danas djeluje na nacionalnoj razini, a nerijetko savjetima pomaže i u zemljama regije. Samo je na službenim mrežnim stranicama podijeljeno preko 80 tisuća savjeta vezanih uz problematiku modernog stanovanja i suživota u višestambenim zgradama, a održano je i niz tribina i tiskane edukativne publikacije, navodi tajnik i jedan od pokretača udruge Milan Jokić.

Jokić je istaknuo kako su najvidljiviji rezultati po pitanju podizanja razine svijesti i osobne odgovornosti građana, odnosno suvlasnika zgrada, upravo na području Primorsko-goranske županije, a ova regija može se pohvaliti i prvim mjestom u Hrvatskoj po broju obnovljenih zgrada. Od značajnijih projekata naveo je provedbu edukacije učenika osnovnih škola u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i komunalnim društvima s područja PGŽ-a na temu energetske učinkovitosti, zaštite okoliša te prevencije bolesti i promocije zdravlja.

Predsjednik udruge Dejan Bodul zahvalio je Županiji na kontinuiranoj podršci radu i informirao da je pokrenut proces izrade Zakona o upravljanju i održavanju zgrada koji za cilj ima povećati efikasnost upravljanja stambenim zgradama.

Zamjenik Braut čestitao je na dvadesetoj godišnjici i zahvalio članovima na volonterskom doprinosu koji rezultira kvalitetnijem suživotu, ne samo građana Primorsko-goranske županije već i cijele Republike Hrvatske.

Prijemu su prisustvovali i pročelnik Ureda žuanije Goran Petrc i Zlatko Mihelec, savjetnik za razvoj civilnog društva.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.