Župan Komadina i zamjenik Mamula u posjeti Ličko-senjskoj županiji

Info za medije 05.05.2023 Kultura, Ruralni razvoj

Župan Zlatko Komadina i zamjenik župana Petar Mamula posjetili su danas Ličko-senjsku županiju. Na sastanku sa županom Ernestom Petryem i njegovim suradnicima razgovarali su o mogućnostima suradnje dvije županije, posebno kroz projekte iz područja poljoprivrede.

Dvije županije već surađuju kroz projekt “Jesen u Lici” na kojem redovito sudjeluju OPG-ovi iz Gorskog kotara, Primorja i s kvarnerskih otoka, što koordinira Primorsko-goranska kašetica, a nastup je omogućen uz financijsku pomoć PGŽ. Radi se o manifestaciji koju je prošle godine posjetilo preko 20 tisuća ljudi.

Bilo je riječi i o suradnji kroz projekt “Putovima Frankopana”, a temeljem inicijative župana Komadine da se povežu četiri županije, Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Međimurska i Karlovačka županija, koje povezuje zajednička povijesna ostavština obitelji Zrinskih i Frankopana, a s ciljem stvaranja zajedničke kulturno-povijesne rute kao doprinosu turističkoj promociji županija.

Tijekom boravka u Ličko-senjskoj županiji župan Zlatko Komadina i zamjenik župana Petar Mamula zapalili su svijeću i odali počast poginulim braniteljima u operaciji ‘Oluja’ na Ljubovu.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.