Dvodnevno edukacijsko-studijsko putovanje kulturnom i povijesnom baštinom PGŽ

Manifestacija 23.05.2023 Kultura, Turizam

U utorak, 23. svibnja 2023. u 10.00 sati u frankopanskom dvorcu Nova Kraljevica u Kraljevici (Rovina ulica 6) započinje dvodnevno edukacijsko i studijsko putovanje tijekom kojeg će biti predstavljen dio kulturno-povijesne baštine Primorsko-goranske županije.

Dio je to projekta “AdriPromTour- valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje vidljivosti i turističke promocije”, a kao predavači sudjeluju Robert Mohović, profesor na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci koji će govoriti o pomorskoj baštini Kvarnera i Manuela Hrvatin, zamjenica koordinatorice za Hrvatsku europskog udruženja Interpret Europe koja će upoznati sudionike s turističkom vrijednosti frankopanske baštine. U aktivnostima će sudjelovati skupina djelatnika iz turizma, kulture, obrazovanja, medija te influencer marketinga.

Tijekom utorka u 15.00 sati studijsko putovanje obuhvaća i obilazak frankopanskog kaštela Grobnik. U srijedu u 9.30 sati predviđen je posjet “DUBoaku – Interpretacijskom centru maritimne baštine Dubašnica – Malinska”, dok je za 13.30 sati najavljen obilazak frankopanskog kaštela u Krku.

Ispred Primorsko-goranske županije za izjave će biti dostupne Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu i Iris Bruketa, savjetnica za rad na projektima Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.