Održana završna konferencija projekta EU ARGOS

Konferencija 16.06.2023 Ruralni razvoj

Završna konferencija projekta EU ARGOS u sklopu Programa suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020. održana je u Studentskom centru u Dubrovniku.

U projekt ARGOS uključeni su hrvatski i talijanski partneri koji rade na zajedničkom upravljanju aktivnostima održivog ribarstva i akvakulture za zaštitu morskih resursa Jadranskog mora. Tako je projektom obuhvaćena izrada zajedničkih stručnih studija koje unaprjeđuju sektor akvakulture i ribarstva u Jadranu.

Opći cilj projekta je uspostaviti zajednički okvir upravljanja u kojemu će sve institucije nadležne za ribarstvo i akvakulturu na programskom području djelovati kao cjelina u upravljanju i zaštiti zajedničkih bioloških resursa, pod najboljim znanstvenim vodstvom. Preporuke kao i završni ishodi bit će rezultat multidisciplinarnih aktivnosti kao što su: studije za planiranje pomorskog prostora, procjena interakcije između upravljanja okolišem i društveno-ekonomskih utjecaja, standardizacija postojećih podataka o jadranskim biološkim resursima, provedba bio ekonomskih modela za procjenu ribljih stokova, provedba pilot akcija, stvaranje prekogranične mreže radi širenja rezultata projekta i obučavanja poduzetnika za usvajanje okolišno održivih i odgovornih praksi u ribarstvu i akvakulturi.

Na završnoj konferenciji sudjelovale su predstavnice Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj u ime projektnog partnera Primorsko-goranske županije, a konferenciju je otvorio župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.