Otvoreno 32. Kastafsko kulturno leto

Manifestacija 01.07.2023 Kultura

Glazbenom uvertirom i izvedbom prologa čakavske komedije “Duhi”, čija je premijera zakazana ove nedjelje, otvoreno je 32. Kastafsko kulturno leto, manifestacija koja ove godine publici donosi pedestak zanimljivih programa.

Župan Zlatko Komadina prisustvovao je svečanom otvorenju na kojem je predsjednik Udruge Kastafsko kulturno leto Saša Matovina prezentirao ovogodišnji program i pozvao publiku da im se pridruži, dok se Dean Jurčić, zamjenik gradonačelnika Kastva osvrnuo na kulturni aspekt grada Kastva koji je utkan u samo postojanje grada.

U okviru trideset i drugog izdanja KKL-a pripremljeno je sveukupno 50 različitih programa. Među njima su čak 23 glazbena, odnosno koncerata najrazličitijih stilova i žanrova, pri čemu će njih pet kroz kulturni program Ritam dvorišta nastaviti s oživljavanjem stare gradske jezgre. Dramski program će sa svojih 16 predstava (pet u organizaciji KKL-a i 11 partnerskih) okupiti najznačajnija glumačka imena hrvatske, ali i hit predstave te stand up comedy show programe, kako domaćih, zavičajnih snaga, tako i onih iz susjednih nam zemlja s područja bivše države, dok su četiri predstave (tri u organizaciji KKL-a i jedna partnerska) u okviru dječjeg programa posvećene najmlađim posjetiteljima. Očekuju se i tri likovne izložbe, od kojih čak dvije međunarodne, jedna filmska projekcija, a edukativnost manifestacije, ove godine zajamčena je kroz dvije radionice gitare.

FOTO: Novi list

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.