Baština koju živimo: Poseban prilog Novog lista istražuje povijesnu i kulturnu riznicu našeg kraja

Info za medije 04.07.2023 Odnosi s javnošću i protokol

U želji da istraži povijesnu i kulturnu riznicu našeg kraja, educira i inspirira čitatelje za kvalitetnije upoznavanje kompleksne povijesti i bogate ostavštine koju čuva Primorsko-goranska županija, Novi list s partnerima pokrenuo je poseban prilog u okviru promotivnog-edukativnog projekta “Baština koju živimo”.

U mjesecu travnju i svibnju obrađene su teme umjetnosti i multikulturalnosti dok je lipanjska edicija posvećena razvoju. Na 16 stranica predstavljena su najznačajnija povijesna, ali i recentna prometna, industrijska, lučka i turistička ostvarenja Liburnije, Rijeke, otoka i Gorskog kotara.

U sjećanje na 150 godina željezničke pruge u Rijeci posebno je obrađena i povijest, ali i sadašnjost i budućnost, osuvremenjivanje i gradnja pruge od Karlovca do Rijeke, dio velikog projekta gradnje nizinske pruge od Rijeke do Botova na granici s Mađarskom.

Do kraja 2023. bit će objavljeno šest posebnih priloga posvećenih baštini Primorja i Gorskoga kotara, a uz priloge u tiskanom izdanju projekt prati i posebno dizajnirani web-specijal bastina.novilist.hr.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.