U Kostreni održano Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu

Manifestacija 04.07.2023 Sport

Kostrena je po drugi put ugostila Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu koje je okupilo više od 200 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske te susjedne Slovenije.
Ukupno je održano šest utrka, a više od 50 djece nastupilo u raznim kategorijama između 5 i 15 godina.

“Kostrena se još jednom dokazala kao vrhunsko odredište za sportski turizam i organizaciju sportskih događaja državnog ranga. Toplo more, dobro održavane prometnice za bicikliste i šetnice okružene borovima idealno su okruženje za triatlonce, a vjerujemo i druge sportaše”, poručili su iz Rivala i posebno pohvalili Medicinski tim Zavoda za hitnu medicinu PGŽ koji je, uz Primorsko-goransku županiju, bio pokrovitelj ovog natjecanja.

„Medicinski tim jedan je od glavnih preduvjeta održavanja natjecanja i svoju je dužnost obavio vrhunski. Iako smo najsretniji kada tim svoju dužnost obavi “samo u pripravnosti” ovaj put je ipak morao intervenirati i mladom sportašu koji je pao na biciklističkom dijelu utrke pružiti hitnu medicinsku pomoć. Na sreću, brzom reakcijom i stručnošću tima spriječene su teže fizičke ozljede“, navode iz kluba.

Željka Šaban Miličić iz Triatlon kluba Swibir i Adrian Žgaljić iz Zrinskog osvojili su u Kostreni titule prvaka Hrvatske u supersprint triatlonu u ukupnoj konkurenciji, dok je od domaćih natjecatelja najbolje prošla Aurora Valinčić koja je ukupno bila brončana, a u konkurenciji juniorki – zlatna.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.