Ivan Đikić počasni doktor Sveučilišta u Rijeci

Manifestacija 05.07.2023 Obrazovanje

Zamjenica župana Marina Medarić nazočila je dodjeli počasnog doktorata Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Ivanu Đikiću radi istaknutog doprinosa od trajnog značaja svjetskoj znanosti, znanstvenoj edukaciji i popularizaciji znanosti, kao i izuzetan doprinos Sveučilištu u Rijeci.

Prijedlog o pokretanju postupka podnijela je rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija koja je tom prilikom istaknula kako je počasni doktorat najviša počast koju jedno sveučilište može dodijeliti.

“Danas Sveučilište u Rijeci dodjeljuje 12. po redu počasni doktorat. S posebnom pažnjom pristupamo dodjeli ovog počasnog zvanja, predlažući samo rijetke i izuzetne ljude za koje želimo da ostanu imenom i djelom vezani uz Sveučilište, time deklarirajući i vrijednosti u koje vjerujemo”, navela je.

Po završetku promocije čiji je voditelj bio akademik Stipan Jonjić, prof. Đikić upisao se u Knjigu počasnih doktora Sveučilišta u Rijeci te održao predavanje naslova ”Budućnost obrazovanja” i predstavio svoj rad .

Prof. Đikić je svjetski stručnjak u istraživanju tumora i zaraznih bolesti, redoviti je profesor na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu te član Max Planck Instituta za biofiziku, a titula Doctoris Honoris Causa dodijeljena mu je u sklopu obilježavanja 50. godišnjice riječkog Sveučilišta.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.