Obilježen Dan Općine Malinska-Dubašnica

Manifestacija 20.07.2023 Odnosi s javnošću i protokol

Zamjenik župana Vojko Braut prisustvovao je svečanoj proslavi Dana Općine Malinska-Dubašnica koja je održana u Interpretacijskom centru maritimne baštine Duboak.

U prigodnom obraćanju, načelnik Robert Anton Kraljić osvrnuo se na ostvarenja prethodnoga razdoblja. “Pokazatelji ekonomskih analiza govore da je općinski proračun u ovih 30 godina napredovao s 5,3 milijuna kuna poratne 1994. godine, do lanjskih 50,5 milijuna kuna. U svakom slučaju, već smo dugi niz godina, zajedno sa svim otočnim općinama i gradom Krkom, u osmoj skupini malobrojnoga društva najrazvijenih hrvatskih općina i gradova. Na čast nam je i stalna otočna sloga, pa tako ove godine obilježavamo i 30 godina otočne koordinacije načelnika i gradonačelnika grada Krka”, istaknuo je načelnik.

Svečana sjednica Općinskoga vijeća bila je prilika i da se općinskim nagradama i priznanjima nagrade svi oni koji su u proteklom periodu pridonijeli razvoju i promociji te otočne lokalne zajednice. Tako je počasnim građaninom proglašen Pavao Barbiš, i to za svoj dugogodišnji javni i društveni rad na razvoju župe svetog Apolinara kao i cijele Općine Malinska-Dubašnica, čiji je općinski vijećnik bio cijela dva desetljeća.

FOTO: M. Trinajstić, Novi List

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.