Otvoren Cinehill u Gorskom kotaru

Info za medije, Manifestacija 26.07.2023 Kultura

Zamjenik župana Petar Mamula večeras je u Planinarskom centru Petehovac u Delnicama otvorio novu lokaciju Cinehill festivala. Nakon motovunskog dijela, 25. izdanje festivala nastavlja se na novoj lokaciji u Gorskom kotaru na kojoj su, uz projekcije nezavisnih filmova, predviđeni umjetnički i glazbeni programi, pješačke ture, satovi joge i edukativne radionice o divljim životinjama.

Zamjenica župana Marina Medarić tom prilikom je istaknula kako je ova lokacija na pola puta između Zagreba i Rijeke, naše zeleno srce Hrvatske. “Ovo je vrlo zanimljiv kraj koji ima veliki potencijal i za očekivati je da će ovaj festival biti još jedna velika promocija za Gorski kotar. Uložili smo 86.000 eura u ovogodišnji festival i nastojati ćemo da se festival nastavi. Primorsko-goranska županija uvijek će biti potpora ovakvom projektu i brendiranju Gorskog kotara”, izjavila je zamjenica.

Direktorica turističke zajednice PGŽ Irena Peršić Živadinov napomenula je kako postoji veliki potencijal za razvoj turizma koji je vezan uz filmsku publiku.

“Imamo već nekoliko filmskih festivala po županiji koji su apsolutno motiv dolaska za one koji to prate i ta publika se u pravilu seli za festivalom. Sad ovim festivalom u Gorskom kotaru šaljemo poruku da postoji prekrasna priroda, vrhunski gastro i smještajni potencijali, imamo i kamp na 1300 metara, ljude vole boraviti u prirodi, vole boraviti u zelenom i može se pronaći po nešto za svakoga”, naglasila je direktorica.

Prvoj projekciji sada preseljenog Motovunskog film festivala u ovu zelenu oazu prisustvovali su, uz zamjenike župana Marinu Medarić i Petra Mamulu, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj te brojni drugi posjetitelji.

Festival u Gorskom kotaru traje četiri dana i pozivamo sve zaljubljenike u film, prirodu i dobru zabavu da posjete Petehovac i uživaju u bogatom programu (PROGRAM).

Festival se održava pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije uz podršku Turističkih zajednica Kvarnera i Gorskog kotara.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.