U 3. Maju otpočela gradnja dva pontona za Dok 11 Viktor Lenca

Početak radova 27.07.2023 Pomorsko dobro

Dugogodišnja suradnja riječkih brodogradilišta rezultirala je potpisivanjem ugovora o gradnji dva pontona u „3. Maju“ kojim će „Viktor Lenac“ obnoviti Dok 11. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi gotovo 7.000.000,00 eura.

Na svečanosti rezanja limova povodom početka gradnje župan Zlatko Komadina naveo je kako je izrazito ponosan da je “3. maj” otpočeo s još jednom izgradnjom.

“Pohvalio bih doprinos direktora Edia Kučana, a želio bih zahvaliti i gospodinu Palumbu, vlasniku “Viktor Lenca” koji je pokazao da ima povjerenje u oba brodogradilišta, što je vrlo važno, a ujedno i poruka našim investitorima, HABOR-u i ministarstvu da stane iza “3. maja”, poručio je župan.

Direktorica “Viktor Lenca” Sandra Uzelac osvrnula se na važnost doka za buduće poslovanje brodogradilišta rekavši da čini gotovo trećinu prihoda i bruto marže.

“Znamo da brodogradnja, pa tako i remontno brodogradilište, ima visoke režijske troškove i potrebno je osigurati dovoljan pritok poslova i prihoda kako bi se moglo nastaviti održivo poslovanje. Plutajući Dok 11, izgrađen u prvoj polovici 20. stoljeća u SAD-u, ujedno je najveći od tri doka u sastavu tvrtke i logično je da može primati najveće brodove”, zaključila je.

Na pitanje što nova gradnja predstavlja “3. maju”, direktor Edi Kučan kratko je naveo kako to znači da će na ovom lokalitetu u Rijeci, u “3. maju”, biti nastavljena brodograđevna djelatnost.

Na svečanosti rezanja limova prisustvovala je i resorna pročelnica Izabela Linčić Mužić, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, v. d. ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Robert Blažinović, vlasnik “Viktor Lenca” Antonio Palumbo i drugi gosti.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.