Sportsko lice Platka okupilo rekordan broj sportaša

Manifestacija 20.08.2023 Sport

Ovogodišnje izdanje rekreativnog natjecanja Sportsko lice Platka okupilo je tristotinjak sportaša, amatera i profesionalaca koji su se na sportskim terenima u šumskoj idili okušali u pet različitih sportova. U sklopu programa koji se odvio u organizaciji Društva sportske rekreacije Kvarner i Kluba košarke u kolicima Kostrena, natjecatelji su snage odmjerili u košarci 3 na 3, malom nogometu, odbojci na pijesku, boćanju i disc golfu.

“Ovo nam je sedma godina zaredom na ovom brdu uživanja te dosad najbrojniji turnir s najviše sudionika, u odbojci na pijesku i boćanju prijavilo se maksimalnih 12 ekipa, dok ih u malom nogometu imamo 11. Dobro je zastupljena i košarka gdje se odvijaju tri turnira, seniorski, dječji i turnir košarkaša u kolicima. Osim domaćih sportaša, kojih je najviše iz Rijeke i okolice, sudjeluju i inozemni sportaši iz Slovenije i Austrije, a izuzetno nam je drago da se veliki broj sudionika iznova vraćaju na ovaj događaj, jer to znači da prepoznaju kvalitetu našeg natjecanja i da se dobro zabavljaju. Platak uvijek privlači ljude jer u našoj županiji, ali ni po Hrvatskoj, nema takvih lokacija gdje se na jednom mjestu može istovremeno odigravati pet sportskih turnira”, rekla je Barbara Gržetić iz DSR Kvarner.

Popularnost turnira organizatore je obvezala da stvore cjelodnevno zbivanje te program protegnu od jutarnjih do večernjih sati, kada su najuspješnijim ekipama dodijeljene medalje i priznanja. Ugodnih 21 stupanj, sport i druženje na Platku ponovo su se pokazali kao puni vikend pogodak.

FOTO: Novi list

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.