Lokve obilježile Dan općine i 30 godina svoje lokalne samouprave

Sjednica 23.08.2023 Odnosi s javnošću i protokol

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježena je 30.obljetnica postojanja Općine Lokve. Uz brojne uzvanike, na čelu s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem, čestitke u povodu dana ove goranske lokalne samouprave uputio je i župan Zlatko Komadina.

Poručio je da je zadatak Županije ljudima na ovim prostorima učiniti život kvalitetnijim. “Naša izdvajanja prema Gorskom kotaru su porasla, kako kroz Fond za Gorski kotar, tako i kroz druge vidove pomoći. Želja nam je razviti Gorski kotar kao odredište izletničkog turizma, posebno stoga jer se nalazi blizu dva velika grada”, rekao je župan.

Načelnik Toni Štimac istaknuo je kako je izvorni proračun ove lokalne samouprave oko 500.000 eura, a realizacija oko 1,5 milijuna eura. “To nam uspijeva zahvaljujući korištenju europskih sredstava koja dobivamo za različite projekte i programe. Trenutno smo u fazi prijava i priprema za nekoliko takvih projekata, od kojih je financijski najzahtjevniji izgradnja sportske dvorane koja će korist donijeti i školstvu i turizmu našega kraja”, naglasio je Štimac.

FOTO: Novi list

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.