U riječkom HNK Ivana pl. Zajca održana komemoracija za opernu primadonu Mirellu Toić

Info za medije 21.09.2023 Kultura

U povodu odlaska primadone Mirelle Toić, komemoracija ovoj nacionalnoj opernoj prvakinji, upriličena je u riječkom HNK Ivana pl. Zajca.

U ime intendanata i svih djelatnika kazališta izraze sućuti uputio je ravnatelj riječke Opere Dražen Siriščević koji je istaknuo da je Mirella Toić učinila Rijeku prijestolnicom operne umjetnosti.

Komemoraciji je prisustvovala i resorna pročelnica Sonja Šišić koja se osvrnula na rad prerano preminule operne dive i u ime Primorsko-goranske županije i župana Zlatka Komadine uputila izraze najdublje sućuti.

Isataknula je da se opraštamo se od umjetnice s kazališne pozornice kojom je svojim bezvremenskim pjevačkim i glumačkim izvedbama dominirala gotovo 40 godina. Navela je da ćemo ju pamtit kao jednu od najvećih umjetnica HNK Ivana pl. Zajca, koja je ostavila dubok trag na hrvatskoj, ali i inozemnoj kazališnoj i opernoj sceni. Podsjetila je da je bila i sjajan pedagog prenoseći svoje znanje i iskustvo mladima, veliki profesionalac i interpret kakav se rijetko rađa na ovim prostorima. Ostat će zapamćena kao iznimna umjetnica koja upravo s ove pozornice zaslužuje naš duboki naklon, rekla je pročelnica.

FOTO: Ana Križanec, Novi list

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.