Primorski šušur u Novom Vinodolskom

Manifestacija 22.09.2023 Tehnička kultura

U novljanskoj Osnovnoj školi Ivana Mažuranića svečano je otvorena dvodnevna manifestacija Primorski šušur koja za cilj ima promociju i promicanje tehničke kulture na području Primorsko-goranske županije.

Kako ističu organizatori iz Zajednice tehničke kulture PGŽ-a, manifestacijom se nastoji potaknuti djecu na dodatno istraživanje i razvoj tehničkih vještina, sve u cilju unapređenja inovacija i razumijevanja sveprisutne i brzorastuće tehnologije u zajednici.

Za mlađe polaznike, istraživače svijeta programiranja, nudile su se kreativne radionice u Scratchu, u sklopu kojih su polaznici mogli kreirati svoje prve računalne programe i igre. Bila je tu i radionica CB radiokomunikacije, dok su ljubitelji informacijskih tehnologija uživali u radionici umjetne inteligencije. Najmlađi stanovnici grada Vinodolskog zakona imali su priliku savladati letenje FPV dronovima, otkrivši na taj način fascinantan svijet iz visine.

Predsjednica županijske Zajednice tehničke kulture Ružica Kamenjašević navela je da je jedan od povoda organizaciji ovih radionica bio i obilježavanje 30. obljetnice Primorsko-goranske županije.

Pročelnica Sonja Šišić istaknula je da Županija sa zadovoljstvom organizira ovakve radionice, pogotovo u onim školama u kojima nedostaje sličnih aktivnosti putem kojim djeca stječu nova znanja, navike i iskustva.

FOTO: A. Maksimović, Novi list

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.