FINANCIRANJE PROGRAMA I PROJEKATA LOKALNIH AKCIJSKIH GRUPA U POLJOPRIVREDI U 2023. GODINI

13.10.2023

I.
Predmet natječaja je prikupljanje prijava programa i projekata iz područja poljoprivrede koje će financirati Primorsko-goranska županija (u daljnjem tekstu: Županija) u 2023. godini.

II.
Županija će financirati provedbu programa/projekata iz sljedećeg područja:
• poljoprivreda

III.
Ciljane skupine korisnika programa/projekata iz točke II. ovoga Natječaja jesu:
• lokalne akcijske grupe sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji čiji su članovi dvije ili više jedinica lokalne samouprave s područja Primorsko-goranske županije

IV.
Pravo sudjelovanja na natječaju imaju isključivo lokalne akcijske grupe iz točke III. ovog natječaja.
Pravo sudjelovanja na natječaju nemaju proračunski i izvanproračunski korisnici Proračuna Županije i drugih proračuna
Korisnici mogu ostvariti sredstva za isti program/projekt samo kod jednog upravnog tijela Županije.

V.
Prijava programa/projekta treba biti izrađena sukladno odredbama dokumentacije za provedbu natječaja, a isti prijavitelj može prijaviti jedan program/projekt.
Prijavljeni program/projekt može se provoditi isključivo na području Primorsko-goranske županije.

VI.
Kriteriji za odabir programa/projekata, mogući iznosi financiranja, modeli plaćanja i ostale odredbe bitne za prijavu programa/projekata sadržane su u dokumentaciji za provedbu natječaja.

VII.
Dokumentacija za provedbu natječaja dostupna je na mrežnim stranicama Županije: www.pgz.hr i mrežnim stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

VIII.
S prijaviteljem odabranog programa/projekta sklopit će se ugovor o sufinanciranju. Ugovor o sufinanciranju sklopit će se temeljem odluke Župana Primorsko-goranske županije o visini odobrenog iznosa sufinanciranja programa/projekta.

IX.
Prijave programa/projekata dostavljaju se u zatvorenoj omotnici na adresu: Primorsko-goranska županija, Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj, Riva 10, 51000 Rijeka, s naznakom „Prijava Programa na Javni natječaj za financiranje programa i projekata lokalnih akcijskih grupa u poljoprivredi u 2023. godini – NE OTVARATI“ ili se predaju neposredno u pisarnici Županije, na adresi: Riva 10, Rijeka. Osim navedenog, prijava se može dostaviti i elektroničkim putem, na adresu e-pošte: gospodarstvo@pgz.hr, pri čemu svi dokumenti moraju biti u PDF formatu.
Krajnji rok za podnošenje prijava, odnosno dostavu prijedloga programa/projekata, je 30 dana od dana objave Javnog natječaja, bez obzira na način dostave.

X.
Prijave pristigle izvan roka, prijave koje nisu izrađene sukladno odredbama dokumentacije za provedbu natječaja, prijave prijavitelja koji nije uredno izvršavao ugovorne obveze prema Županiji u prethodni godinama ili prijave neovlaštenih predlagatelja neće se razmatrati.

XI.
Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Županije: www.pgz.hr, u roku od 15 dana od dana donošenja odluke Župana o odabiru programa/projekata.

BLOK Privici: za uređivanje prebacite prikaz bloka u “edit” mod
Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.