Obilježena 32. obljetnica osnivanja 138. brigade HV – Goranski risovi

Manifestacija 29.10.2023 Odnosi s javnošću i protokol

U velikoj vijećnici grada Delnica održana je svečanost povodom 32. obljetnice osnivanja 138. brigade Hrvatske vojske Goranski risovi. Svečanom obilježavanju prisustvovao je pročelnik UO za poslove Župana i Županijske skupštine Goran Petrc koji je pozdravio nazočne u ime Primorsko-goranske županije.

Predstavnik županijske Udruge dragovoljaca i branitelja, Franjo Božinović istaknuo je da je više od 4.000 Gorana dalo izniman doprinos u Domovinskom ratu. Prisutne je pozdravila i gradonačelnica grada Delnice Katarina Mihelčić koja je dala obećanje kako će goranske općine i gradovi čuvati sjećanja na doprinos i žrtvu Gorana u Domovinskom ratu.

O samom osnivanju i ratnom putu Goranskih risova, govorio je ratni zapovjednik, brigadni general Miljenko Balen pri čemu je istaknuo da se ovaj dio novije povijesti Hrvatske mora čuvati s posebnom pažnjom od zaborava, zahvalivši pripadnicima 138. Brigade HV-a i njihovim obiteljima na velikom doprinosu u borbi za osamostaljenje Hrvatske.  

Uoči svečanosti, na Spomen obilježju 138. brigade Hrvatske vojske položeni su vijenci u spomen na sve poginule branitelje. 

FOTO: Marinko Krmpotić, Novi list

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.