U informativnom obilasku prezentirani rezultati projekta RCK RECEPT Ugostiteljske škole Opatija

Obilazak 29.11.2023 Obrazovanje

Povodom službenog završetka projekta, ravnateljica Sibila Roth i voditelj projekta Almir Maslić u informativnom obilasku škole predstavili su rezultate ostvarene u okviru projekta “RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“ čiji je nositelj Ugostiteljska škola Opatija.

Informativni obilazak obuhvatio je uvid u obnovljene i modernizirane prostore škole, čija je faza renovacije uspješno završena. Sudionicima je predstavljena škola nakon renovacije i opremanja ugostiteljskom opremom koja omogućava kvalitetno provođenje edukacije. Poseban naglasak stavljen je na računalni program Lexie koji omogućava olakšano čitanje i proučavanje teksta za učenike s disleksijom, a svaki učenik dobio je licencu prilagođenu osobnim potrebama.

Prezentirani su i ostali rezultati, poput, uvođenja tehnologije u nastavu kroz VR (Virtual Reality) naočale; novo zanimanje – Tehničar i tehničarka posluživanja te programi formalnoga i neformalnoga obrazovanja odraslih, razvoj mikrokvalifikacija i intenziviranje međunarodne suradnje i stručnih kompetencija nastavnika. Uz to, Ugostiteljska škola Opatija kroz ovaj projekt provodi edukacije za rukovodeće osoblje te jača stručne kompetencije nastavnika.

Podsjetimo, projekt “RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“ financiran iz Europskoga socijalnog fonda u iznosu od gotovo osam milijuna eura imao je za cilj modernizaciju i unaprjeđenje obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.