U more položen vijenac povodom blagdana svetog Nikole

Manifestacija 06.12.2023 Promet

Tradicionalnim polaganjem vijenca u more s broda, u spomen na sve preminule i nestale pomorce, u akvatoriju riječke luke obilježen je blagdan svetog Nikole, zaštitnika djece, ribara, putnika i pomoraca.

Vijenac su zajednički položili zamjenica župana Marina Medarić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, lučki kapetan Darko Glažar i povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije vlč. Mario Gerić.

Zamjenica Medarić je istaknula kako se na ovaj simboličan način svake godine prisjećamo pomoraca koji više nisu s nama. “Rijeka živi uz more i za more te se na dan svetog Nikole sjećamo svih pomoraca i ribara, ali smo u mislima i s onim koji su trenutno na moru, jer more daje, ali more i uzima. Ovo je dan kad im odajemo jedno posebno priznanje”, rekla je zamjenica Medarić.

Tradicionalno polaganje vijenaca u more dio je programa obilježavanja blagdana sv. Nikole u organizaciji Odbora za obilježavanje sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika i ribara na području Riječke nadbiskupije i PGŽ-a.

U sklopu obilježavanja danas je održana molitva za poginule pomorce Jadrolinije u Domovinskom ratu, spustit će se vijenac u more na mjestu stradanja broda Igrane i S. Nicolὸ ispred Kostrene, uz svečane mise u crkvi sv. Nikole Biskupa u Rijeci te u crkvama u Kraljevici, Kostreni i Voloskom.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.