Svečanom sjednicom proslavljen Dan Općine Kostrena

Sjednica 07.12.2023 Odnosi s javnošću i protokol

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Kostrena je proslavila Dan Općine i blagdan svojeg zaštitnika Sv. Nikole te zaokružila obilježavanje 30 godina samostalnosti. Tom su prilikom dodijeljene zahvale i priznanja udrugama u povodu obljetnica i zaslužnim pojedincima koji su promicali ime i ugled Kostrene.

Na početku Svečane sjednice uzvanicima su se kratkim govorima obratili predsjednik Općinskog vijeća Dražen Soldan i općinski načelnik Dražen Vranić. U svojim su se govorima osvrnuli na povijest Općine i zahvalili suradnicima, zaslužnim mještanima, svojim prethodnicima i svima koji su pridonijeli samostalnosti i utrli put razvoju Kostrene, onakve kakve je danas – jedna od najrazvijenijih i najuspješnijih općina.

U ime Primorsko-goranske županije, Dan Općine Kostrena čestitao je predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić.

“Kostrena živi u mnogima koji i nisu rođeni u Kostreni, a ovo što vidimo pokazuje opravdanost osnivanja Općine Kostrena. Bez toga, Kostrena bi bila mjesto na rubu grada, što vidim danas kad prolazim kroz Sušačku Dragu. Gradite nove vrtiće, mislite o našim najmlađima za koje se vrijede boriti, ali i promišljate i skrbite o svima nama koji ćemo ući u neke godine. Time zaokružujete našu misiju, a to je skrb o svim našim društvenim skupinama”, zaključio je Boras Mandić.

Nagradu za životno djelo dobio je Igor Stipanović za svekoliki doprinos društvenom i kulturnom životu Općine Kostrena.

Zahvalnice i priznanja za svoje jubileje dobili su: Jedriličarski klub Galeb za 90 godina djelovanja, Športsko društvo lučica Podurinj, Športska udruga Lučica Stara voda, Klub podvodnih djelatnosti INA Kostrena i Športsko ribolovno društvo INA Kostrena za 30 godina djelovanja, Odbojkaški klub Kostrena, Stolnoteniski klub Kostrena i Udruga pomorskih kapetana Kostrene za 20 godina djelovanja, Udruga umirovljenika i starijih osoba Kostrene Penko i Udruga A.NA.NAS za 15 godina i Udruga Ekoregija Kostrena za 10 godina djelovanja.

Učenicom generacije Osnovne škole Kostrena proglašena je Dora Datković, učenica 8.b razreda Osnovne škole Kostrena.

Na Svečanoj sjednici prikazan je film o Kostreni, o događajima i projektima koji su obilježili godinu, a u glazbenom dijelu Svečane sjednice nastupila je mlada kostrenska pjevačica Nina Abramović Dimec.

FOTO: Klaudio Vrančić

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.