Covid

Još 3 osobe ozdravile u PGŽ

Info za medije 16.05.2020 Civilna zaštita

Dobre vijesti ponovno u Primorsko-goranskoj županiji po pitanju COVID 19. Naime, danas su ozdravile još 3 osobe te imamo ukupno 58 ozdravljenih i 13 oboljelih.


S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju u cijeloj Hrvatskoj, nadamo se skorašnjem kraju epidemije.
Naravno, i dalje se preporuča odgovorno ponašanje svih naših građana te poštivanje pravila epidemiološke struke.

Održan zajednički prijem za Riječane koji su pomagali u poplavama pogođenom dijelu BiH

Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka održali su zajednički prijem za Riječanke i Riječane, pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite – Rijeka i Civilne zaštite Grada Rijeke koji su u listopadu sudjelovali u akcijama traganja i spašavanja u poplavama pogođenom području Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Agencije za upravljanje vanrednim situacijama Republike Kosovo u posjeti Primorsko-goranskoj županiji

Predstavnici Agencije za upravljanje vanrednim situacijama Republike Kosovo, predvođeni glavnim koordinatorom Nehatom Koqinajem, boravili su u Primorsko-goranskoj županiji kako bi se upoznali s radom operativnih snaga sustava Civilne zaštite PGŽ i razmijenili iskustva kod postupanja u kriznim situacijama.

Uspješna vježba evakuacije Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u Rijeci

Povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, Područni ured civilne zaštite Rijeka proveo je vježbu evakuacije Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju uslijed potresa koji je pogodio riječko područje.

U Centru Šapjane održana vježba operativnih snaga iz sustava Civilne zaštite PGŽ

U Centru za obuku interventnih službi u Šapjanama održana je vježba operativnih snaga iz sustava civilne zaštite Primorsko–goranske županije na temu "Požar otvorenog prostora".