Predstavljanje projekta „transPlant“ – Integrativna prekogranična zaštita Natura 2000 biljnih vrsta i staništa

Press konferencija 05.03.2024 Kultura, Zaštita okoliša

U srijedu, 6. ožujka 2024. godine, s početkom u 11.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić i ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Rijeka Željka Modrić Surina, predstavit će prekogranični projekt „transPlant“ – Integrativna prekogranična zaštita Natura 2000 biljnih vrsta i staništa.

Cilj projekta je zaštita tri ugrožene biljne vrste, dinarskog rošca, Scopolijeve gušarke i razgranjenog srpca, čije je očuvanje od značaja za cijelu Europsku uniju te ujedno u zaštitu biljnih vrsta u Hrvatskoj i Sloveniji uvesti novi prekogranični model planiranja koji se bazira na multidisciplinarnom pristupu.

U ime partnerskih organizacija predstavljanju će prisustvovati istraživač sa Znanstveno-istraživačkog centra Slovenske akademije znanosti i umjetnosti Rok Ciglič, voditelj Odsjeka za zaštitu prirode i okoliša Istarske županije Bruno Kostelić, voditelj Stručne službe Parka Škocjanske jame Borut Peric, ravnatelj NP Risnjak Mario Antolić, u ime Zavoda Republike Slovenije za zaštitu prirode Sara Keser te načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.