Povodom Dana Općine Čavle priznanja za izuzetna postignuća uručena prim. dr. Vojku Mavrincu i Slobodanu Marelji Bošnjaku

Sjednica 27.04.2024 Odnosi s javnošću i protokol

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čavle održanoj u Domu kulture u povodu proslave blagdana sv. Filipa i Jakova, prisustvovao je zamjenik župana Petar Mamula koji se u ime Primorsko-goranske županije obratio nazočnima pri čemu je izrazio zadovoljstvo suradnjom Županije i Općine Čavle. Istaknuo je brojne uspješne projekte, uključujući žičaru na Radeševu u potpunosti financiranu županijskim sredstvima, ulaganja u Kaštel Grad Grobnik, energetsku obnovu dijela Osnovne škole Čavle, a podsjetio je i na rekonstrukciju županijske ceste koja vodi prema Platku.

U prigodnom obraćanju načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić podsjetila je na dovršene EU projekte, ukupno vrijedne gotovo tri milijuna eura, pritom najavivši nove projekte poput rekonstrukcije i uređenja Doma kulture Čavle, izgradnju vodovoda i kanalizacije u okviru projekta Aglomeracija Rijeka ukupne vrijednosti više od 34 milijuna eura te sanaciju divljeg deponija u naselju Mavrinci.

Uoči Sjednice upriličena je dodjela nagrada Općine Čavle te je nagrada za izuzetna postignuća dodijeljena priznatom liječniku Vojku Mavrincu za posebne zasluge u promicanju humanitarnog rada, kulture i sporta, dok je godišnja nagrada, za izuzetna postignuća u području kulture i sporta, uručena Slobodanu Marelji-Bošnjaku.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici brojnih gradova i općina, uključujući gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića i načelnika Vitomira Žakića.

U prigodnom programu nastupili su zbor Castrum, učenici Osnovne škole Čavle Erik Paravić i Leon Pelčić te Vanesa Jakac, mentorica harmonike u Udruzi MOOK (Muzika u koracima).

Foto: Klaudio Vrančić, Ri Prsten

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.