Primorsko-goranska županija domaćin sastanka radne skupine za odnose s javnošću HRVZŽ

Radionica 11.05.2024 Odnosi s javnošću i protokol

Primorsko-goranka županija ugostila je sastanak radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija koja se održala u gradu Cresu. Susret je bio prilika za prezentaciju županijskih prirodnih i kulturnih ljepota, ali i predstavljanje recentnih projekata kreativnog komuniciranja PGŽ-a.

Na početku dvodnevnog skupa, koji je u povijesnoj Palači Moise okupio niz županijskih stručnjaka i stručnjakinja iz odnosna s javnošću i protokola, dobrodošlicu sudionicima su zaželjeli župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj i gradonačelnik Cresa Marin Gregorović.

Istaknuli su da je Cres najveći eko otok Primorsko-goranske županije bogate prirodne i kulturne baštine kojeg krasi netaknuta priroda, što je jedna od njegovih najvećih vrijednosti. Naglasili su i važnost međusobne suradnje i komuniciranja informacija s javnostima te osiguravanja transparentnosti rada županija, posebno u kontekstu današnjeg digitalnog doba.

“Kada smo nastajali kao županije, malo tko se bavio odnosima s javnošću. U našu županiju tada je došla gospođa Ermina, novinarka, pomalo smo krenuli, a danas imamo ozbiljnu službu za odnose s javnošću. Shvatili smo da odnosi s javnošću nisu samo mediji, sve su odnosi s javnošću. Danas u digitalno doba sve mora biti odmah dostupno i vidljivo, pa su odnosi s javnošću postali nezaobilazni dio uprave”, rekao je župan Komadina, prvi predsjednik Hrvatske zajednice županija.

Na sastanku je prikazan promotivni film Primorsko-goranske županije “Kaleidoskop”, nakon čega su Mirela Džafić i Andrea Laurić iz Ureda za odnose s javnošću i protokol održale prezentaciju “Kreativno komunikaciranje PGŽ-a”. Na primjeru obilježavanja 30. obljetnice PGŽ-a i nastavka tog projekta pod nazivom “Rastemo zajedno”, predstavile su niz inovativnih PR i marketinških aktivnosti kojima je Županija dodatno ojačala svoju prepoznatljivost u javnosti.

Voditeljica radne skupine Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije moderirala je nastavak rada, a raspravljalo se o javnom pozivu za elektronske medije, planiranim edukacijama za PR-ovce, a razgovaralo se i o potrebi stvaranja jedinstvenog, osuvremenjenog protokola koji bi usklađeno vrijedio za sve razine vlasti.

Za sudionike je organiziran obilazak stare gradske jezgre Cresa, a po završetku radnog dijela, posjetili su i siranu Loznati.

FOTO: Kristijan Toplak

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.