Svečano prisegnuli suci porotnici Općinskog suda u Rijeci

Prijem 15.05.2024 Odnosi s javnošću i protokol

Svečano su prisegnuli suci porotnici i suci porotnici za mladež Općinskog suda u Rijeci. Obvezali su se da će ovu dužnost obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.

Prisegu su izrekli u sjedištu Primorsko-goranske županije pred potpredsjednikom Županijske skupštine Ivanom Jakšićem koji im je ovom prigodom čestitao.

“Želio bih da ovo imenovanje doživite prvenstveno kao časno priznanje za vaš cjelokupni dosadašnji rad i postignuća. Uvjeren sam da će vaše iskustvo, znanje i moralnost biti garancija da ćete porotničku dužnost obnašati izuzetno pošteno, časno i savjesno”, rekao je Jakšić.

Uspješan porotnički rad prisutnima je zaželio i predsjednik Općinskog suda u Rijeci Stanislav Mihelčić koji je ukazao na veliku odgovornost i važnost sudaca porotnika koje je nazvao glasom naroda.

Suce porotnike imenuje Županijska skupština na prijedlog Odbora za imenovanja i dodjelu povelja i priznanja, a svečanom prisegom službeno preuzimaju dužnost za četverogodišnji mandat.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.