Prirodoslovna i grafička škola Rijeka domaćin 27. državne Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola

Manifestacija 16.05.2024 Obrazovanje

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka domaćin je 27. državne Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola. Riječ je o programu koji omogućuje učenicima proširenje teoretskih znanja iz područja prirodoslovlja kroz provođenje opažanja i mjerenja u kategorijama atmosfere, vode, tla i pokrova.

Na Smotri, koja se održava od 15. do 17. svibnja, sudjeluju tročlani timovi 15 osnovnih i 15 srednjih škola iz različitih dijelova Hrvatske. Učenici predstavljaju GLOBE projekt svoje škole u okviru tematskih sekcija. Program obuhvaća učeničke prezentacije, orijentaciju u prostoru i rješavanje zadataka, a odvija se u prostorima Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, Veleučilišta u Rijeci i na vanjskim lokacijama šireg riječkog područja.

U ime Primorsko-goranske županije, na otvorenju Smotre pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin pozdravila je prisutne i izrazila zadovoljstvo da je Prirodoslovno-grafička škola Rijeka domaćin ovog susreta, a svim učenicima zaželjela puno sreće i uspjeha na natjecanju.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.