U sklopu manifestacije Sportske igre mladih u Dvorani Zamet održan Dan sporta

Manifestacija 17.05.2024 Obrazovanje, Sport

Izvrsna atmosfera i fair play obilježili su Dan sporta koji se u sklopu Plazma sportskih igara mladih održao u Dvorani Zamet. Na natjecanju je sudjelovalo više od tisuću djece, a oni najuspješniji natjecat će se na Državnoj završnici natjecanja koje će se također održati u Rijeci.

Dana sporta započeo je paljenjem baklje koju su donijele prvakinja Europe i svijeta u judu te osvajačica olimpijskog zlata Tina Trstenjak i rukometna reprezentativka Hrvatske kadetske reprezentacije Marija Kojić.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru i to u dvije kategorije – 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

Mlade sportaše podržali su i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, riječki gradonačelnik Marko Filipović, pročelnica Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Iva Erceg, predsjednica i tajnik Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i Slaviša Bradić, glavna tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Katja Luketić, predstavnica Toppsa Deborah Lauira i direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan.

Gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je kako je sport važan segment u razvoju svakog djeteta. “Bavljenje sportom dobro je i izuzetno važno za zdravlje, rast i razvoj, ali i odlično za druženje i stjecanje socijalnih vještina poput kolegijalnosti, podrške, upornosti i discipline”, rekao je Filipović.

“Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Dan sporta kao priliku da se družite, igrate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje“, rekao je David Burburan.

Kao najspretnije ekipe u graničaru pokazali su se ekipa 2.A Kantrida u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Kastav u kategoriji 2013. godište i mlađi, dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Nea Stamatović i Vito Sobol, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Valerija Abramović i Juraj Božić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Na natjecanju su u revijalnoj utrci sudjelovala i djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, koji su svi zasluženo osvojili zlatne medalje.

Igre se osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje, a nagradu za najbolje navijače dobila je ekipa Bekavci Srdoči.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi na kojoj se djeca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta natječu u deset sportskih disciplina – nogomet, mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika.

Foto: Sportske igre mladih i Grad Rijeka

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.