Panel rasprava “S druge strane objektiva”

Predavanje 21.05.2024 Zaštita okoliša

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti, u srijedu 22. svibnja 2024. godine s početkom u 18.00 sati u istočnom dijelu Guvernerove palače, u prostoru nekadašnjeg kluba “Python” (Trg Riccarda Zanelle 1) održat će se panel rasprava “S druge strane objektiva”, u organizaciji Javne ustanove “Priroda”, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i Primorsko-goranske županije.

U panel raspravi sudjelovat će fotografi Želimir Gržančić, Kristijan Mandić i Andrej Radalj i otkriti detalje bavljenja kompleksnom i zahtjevnom granom fotografije divlje prirode. Uz projekciju filma „Žive slike Kvarnera“ autora Želimira i Stjepana Gržančića koji prikazuje biljni i životinjski svijeta Kvarnera, bit će postavljena i izložba fotografija ptičjeg svijeta.

Međunarodni dan bioraznolikosti obilježava se od 1993. godine kada su diljem svijeta u fokusu teme posvećene očuvanju prirode, a poruka za 2024. godinu “Budi dio plana” predstavlja poziv na djelovanje za pokušaj usporavanja i zaustavljanja gubitka prirodne raznolikosti.

FOTO: K. Mandić

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.