Potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta modernizacija rada Radija Gorski kotar u iznosu od 100.000,00 eura

Potpisivanje ugovora 24.05.2024 Odnosi s javnošću i protokol, Regionalni razvoj

U Gradskoj vijećnici Grada Delnice župan Zlatko Komadina i direktorica Radija Gorski kotar Barbara Renka potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta modernizacije rada radija Gorski kotar.

Primorsko-goranska županija sufinancirat će nabavu nove opreme, zamjenu postojeća četiri i postavljanje dva nova energetski održiva odašiljača u iznosu od 100.000,00 eura čime će se, po prvi puta, signalom pokriti cijelo područje Gorskog kotara.

“Županija inače potiče rad naših lokalnih postaja diljem županije, ali goranski radio je nešto posebno, kao što nam je poseban i Gorski kotar. Drago mi je da ćemo pomoći da se proširi čujnost radija jer lokalne vijesti i lokalna događanja interesiraju ljude jer kao i drugdje u županiji, ljudi su vezani za svoje lokalne radije, kao što smo vezani za županijsku priču Radija Rijeke i svih drugih”, rekao je župan te naglasio važnost uspostavljanja dobrih uvjeta rada.

Obnovom i ulaganjem u infrastrukturu podignut će se kvaliteta radijskog programa i njegova održivost te će se proširiti doseg radijskog signala na cijelo područje Gorskog kotara od 1273,1 km2, čime će se osigurati kvalitetniji i pravodobniji pristup informacijama svim stanovnicima tog područja.

“Naš radio je presudan za daljnji nastavak normalnog rada. U proteklom razdoblju imali smo svakakvih situacija i nezgoda tako da je ulaganje u čujnost Radija Gorski kotar nešto bez čega ne bi mogao dalje funkcionirati te građani ne bi na vrijeme primali informacije”, izjavila je gradonačelnica grada Delnice Katarina Mihelčić zahvalivši se Županiji na dodijeljenim sredstvima.

Zahvalama se pridružila direktorica Radija Gorski kotar Barbara Renka pri čemu je istaknula da Radio Gorski kotar ima jedan od najstarijih odašiljača u Hrvatskoj koji su u funkciji. “Taj sustav je skup za održavanje, a i u nepovoljnom smo položaju zbog konfiguracije terena jer nam treba više odašiljača da pokrijemo prostor Gorskog kotara. Ovo nije samo obnova naših odašiljača i tehnike, nego ovaj projekt obuhvaća proširenje čujnosti i ukoliko sve prođe kako smo zamislili, po prvi puta ćemo pokriti cijeli prostor Gorskog kotara, na čemu zahvaljujem Primorsko-goranskoj županiji”, istaknula je direktorica Renka.

Riječ je o mediju koji svakodnevno donosi vijesti s lokalne i regionalne razine, neizostavan su dio sustava Civilne zaštite koji koristi radijske frekvencije za potrebe prenošenja informacija za vrijeme elementarnih nepogoda i važnih informacija za stanovništvo, onima koji žive u udaljenim naseljima jedina su veza s aktualnim zbivanjima o čemu je govorila pročelnica Ermina Duraj. “Ono što bi istaknula je važnost lokalnih medija za lokalne teme, jedan od važnijih primjera je kada se dogodio ledolom u Gorskom kotaru. Tada smo u trenutku kada su blokirali svi telefoni, komunicirali s građanima putem lokalnih medija, a najviše putem Radija Gorski Kotar i kolega s ovog terena. Još jedan razlog zašto je Županija u ovom smislu, na ovakav način i s ovim iznosom prisutna”, istaknula je pročelnica Duraj dok je pročelnik Ljudevit Krpan naglasio kako Županija uvijek nastoji pokretati i ulagati u ravnomjerni razvitak i maksimalno podržati lokalne projekte.

Potpisivanju su prisustvovali i načelnik Općine Lokve Toni Štimac i načelnik Općine Mrkopalj Josip Brozović.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.