Svečano otvoreno 6. izdanje manifestacije “Creski kaić”

Manifestacija 28.05.2024 Turizam

Spuštanjem obnovljene drevne barke s Pišarjole u mandrać, u Cresu je svečano otvorena manifestacija “Creski kaić” – dani creske pomorske baštine i tradicije.

Pozdravnim govorima brojnim posjetiteljima su se obratili predsjednik Jedriličarskog kluba “Reful” Marčelo Damijanjević, direktorica TZG Cresa Željka Stašić, gradonačelnik Grada Cresa Marin Gregorović i župan Primorsko goranske županije Zlatko Komadina koji je i službeno otvorio događanje. Prvu boću kojom je otvoren turnir u boćanju bacila je zamjenica župana Marina Medarić, a ovaj je turnir posebno atraktivan svim posjetiteljima, obzirom da je boćalište postavljeno na samo nekoliko metara od mora, u samom centru grada Cresa.

U sklopu otvorenja nastupili su Puhački orkestar Josip Kašman te klapa Burin, a započeo je i turnir u briškuli i trešeti. Tema ovogodišnjeg Creskog kaića je hobotnica i jela od hobotnice, a svaki dan događanja obilježit će priprema i degustacija tradicionalnih jela na bazi ribe i plodova mora.

Bogat program događanja traje sve do 2. lipnja, a moći će se razgledati izložbe, sudjelovati u turnirima u boćanju, trešeti i briškuli, Mori cantadi, udičarenju, prisustvovati predavanjima i radionicama, uživati u gastro delicijama spremljenima na tradicionalan način te se odlično zabaviti uz glazbene nastupe klape Teha, klape Čikat, Antonija Krištofića, grupe Versi, Filip Flego Quarteta, benda Infinity i popularnih Maura Staraja & La Bande.

FOTO: Facebook Grada Cresa/ Dominik Buš

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.