Najavljen 500. Krčki sajam – Lovrečeve

Press konferencija 28.05.2024 Turizam

Danas je u Rijeci najavljen program Krčkog sajma ili Lovrečeve, manifestacije koja se svake godine tradicionalno održava od 8. do 10. kolovoza, a ove godine slavi jedinstven jubilej – 500 godina postojanja.

Dosad najatraktivniji program i posebnosti ovogodišnjeg jubilarnog izdanja manifestacije predstavili su gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka Ivana Kovačić, vođa benda Parni valjak Husein Hasanefendić – Hus te u ime partnera direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov i specijalistica destinacijskog managementa tvrtke “Valamar” Tina Živković.

Dašak srednjovjekovnog ugođaja koji će zavladati Krkom dočarali su članovi Streličarskog kluba Maura Kal i Udruge Knezovi Krčki Frankopani.
Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk organizatori su ove tradicionalne manifestacije s atraktivnim i raznovrsnim programima, koji privlače tisuće domaćih i inozemnih posjetitelja svih generacija. Centralni je sadržaj Lovrečeve sajam autohtonih proizvoda i predstavljanje tradicijskih zanata i vještina uz prikaz srednjovjekovnih borbi te organizaciju tematskih radionica. Lovrečeva danas predstavlja uzbudljivi vremeplov, a živopisni srednjovjekovni prikazi i radionice te “povratak u sadašnjost” s odličnim izvođačima i bogatom ugostiteljskom ponudom garancija su za nezaboravne ljetne večeri ispunjene plesom, veseljem i smijehom, koje se nikako ne smiju propustiti.

Jubilej će biti obilježen najbogatijim programom dosad, kao i novim atraktivnim sadržajima, a o tome svjedoči lista sjajnih glazbenika koji će nastupiti na velikoj pozornici na krčkoj rivi. U sklopu aktualne svjetske turneje „El Origen“ u subotu, 10. kolovoza dolaze Grammyjem nagrađeni Gipsy Kings predvođeni legendarnim Andréom Reyesom, a koji predstavljaju najveću atrakciju. Sličan ugođaj možemo očekivati i prethodna dva dana jer će se na pozornici na rivi izmjenjivati sjajna glazbena imena: u četvrtak, 8. kolovoza Petar Grašo i ponajbolji europski Coldplay tribute band – Liveplay, u petak, 9. kolovoza Parni valjak sponsored by Valamar Riviera i popularni DJ Luca Montecchi zadužen za veliki disco party.

FOTO: TZ Grada Krka

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.