Održana akcija “Motociklom u život”

Manifestacija 29.05.2024 Promet

Na Automotodromu “Grobnik” održana je preventivno-edukativna akcija “Motociklom u život”. Kroz zanimljiv i dinamičan program dvadesetak polaznika upoznalo se s važnim temama koje su prezentirane kroz dvije cjeline, teoretski i praktični dio.

U prvom dijelu kandidati su upoznati sa značajem nabavke odgovarajuće opreme za motocikl i vozača bez kojih su posljedice stradavanja u prometu posebice teške, predstavnici policije ukazali su na najčešće i najopasnije prekršaje, a kroz prigodne testove polaznike se podsjetilo što su sve zaboravili od prometnih propisa i sigurnosnih pravila što može dovesti do prometne nesreće.

U drugom dijelu programa, vrhunski vozač-instruktor i voditelj akcije Krešimir Erdec je kandidatima prezentirao program sigurne vožnje. Demonstrirane su iznenadne opasne situacije koje motociklisti susreću na cesti te su upoznati kako ih izbjeći odnosno prevladati opasnosti bez neželjenih posljedica.

U provedbi programa sudjelovali su Hrvoje Baričević, predsjednik Županijskog savjeta, Izabela Linčić Mužić, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze, Manja Kosanović, službenica Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Primorsko-goranske, Darko Ledić, pročelnik odjela za neurokirurgiju, KBC Sušak, Livio Hubička, dugogodišnji voditelj Ispitnog centra HAK-a i Siniša Rajačić, tajnik Županijskog savjeta.

U sklopu akcije istaknuto je da su se kroz teoretska predavanja i praktične vježbe vozačima motocikla prenijele brojne korisne informacije u cilju stjecanja dodatnih znanja i vještina potrebnih za sigurnu vožnju te da će se održavanje akcija nastaviti i sljedeće godine uz još više kandidata a naročito početnika.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.