Najavljeno 25. izdanje međunarodne jedriličarske manifestacije Fiumanka

Press konferencija 05.06.2024 Turizam

Na konferenciji za medije predstavljen je program 25.izdanja međunarodne jedriličarske manifestacije Fiumanka i sve ono što Riječane i njihove goste očekuje u danima jedrenja i zabave.

Kako je istaknuto Fiumanka će i ove godine dokazati da je više od regate, a atraktivni sadržaji na moru i kopnu, pojačani bogatim programom proslave Dana grada Rijeke i blagdana sv. Vida, privući će u Rijeku brojne posjetitelje, jedriličare, gospodarstvenike i medije.

Pokrovitelji i suorganizatori Fiumanke – Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Lučka uprava Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera i ovoga puta su naglasili značaj Fiumanke u okretanju Rijeke moru kao i promociji Rijeke i Kvarnera kao turističke i nautičke destinacije. Snažnu podršku ovogodišnjoj Fiumanki dala je i Hrvatska turistička zajednica kako bi njezina jedra zaplovila punim zamahom u novo organizacijsko poglavlje. “Održavanjem ove hvalevrijedne i međunarodno poznate manifestacije doprinosite očuvanju pomorske tradicije našega kraja, a Primorsko-goranska županija vas u tome svih ovih godina podupire. Drago mi je što ću i sam imati priliku, po prvi put, sudjelovati u posadi jedne od jedrilica”, kazao je zamjenik župana Petar Mamula uz zahvalu svim pokroviteljima i sponzorima koji podržavaju jubilarnu, 25. Fiumanku.

Aktivnosti Fiumanke počinju sutra, međunarodnom YUFE regatom, a nastavljaju se trodnevnom Studentskom Fiumankom Sveučilišta u Rijeci na kojoj će zajedriti 16 posada.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.