Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Kastva

Sjednica 07.06.2024 Odnosi s javnošću i protokol

Na trgu Lokvina održana je Svečana sjednica povodom Dana grada Kastva kojoj je prisustvovao župan Zlatko Komadina te je uz predsjednicu Gradskog vijeća Mirelu Smojver i gradonačelnika Mateja Mostarca prigodno pozdravio brojne uzvanike.

“Za vas koji ovdje živite Kastav je jedini, a za nas koji ovdje dolazimo Kastav je jedinstven. Hvala vam na tome i čestitke za Dan grada svim Kastavkama i Kastavcima”, poručio je Komadina.

Predsjednica Gradskog vijeća Smojver istaknula je najvažnije projekte poput izgradnje kanalizacije, uređenja nove zgrade Gradske uprave, matičnog ureda i knjižnice, uređenja igrališta te povećanja iznosa za stipendije i mjera poticanja poduzetništva.

Gradonačelnik Mostarac zahvalio se svima na dolasku rekavši da je svatko na svoj način zaslužan da je Kastav bolji grad nego prije godinu dana. U svom obraćanju zahvalio se djelatnicima Gradske uprave, Gradskom vijeću, partnerima i laureatima te svim građanima Kastva na svemu što rade za grad.

U ime Primorsko-goranske županije svečnosti je prisustvovala i pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj.

Najsvečaniji trenutak sjednice bilo je uručenje nagrada Grada Kastva za 2024. godinu. Nagrade su uručene Radojki Ravnić za 40-godišnji neumorni i svesrdni rad te izniman društveni angažman, Nenadu Kukurinu za promociju i svrstavanje Kastva u sam vrh nacionalne gastronomske ponude i Daliboru Rešu za izniman doprinos prepoznatljivosti Kastva na području speleologije.

Umjetnik Saša Jantolek imenovan je počasnim građaninom Kastva zbog iznimnog doprinosa u kulturnoj promociji grada. Priznanja Grada Kastva za 2024. godinu dobili su tvrtka Topoing d.o.o. povodom 30. obljetnice poslovanja, Udruga umirovljenika i starijih osoba Kastav povodom 25. obljetnice uspješnog rada i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Kastav povodom 10. obljetnice uspješnog rada.

Posmrtno priznanje uručeno je obitelji pokojne Agneze Grgurine za trajni utjecaj i neizbrisiv trag koji je ostavila na lokalnoj razini.

Program svečane sjednice odvijao se u duhu uspješne i nagrađene predstave Duhi, kastavskog KKL-a uz nastup Muške klape Kastav i voditeljice Tajanu Dukić, Lindu Lenac i Maju Stepančić. Glazbeno društvo Spinčići održalo je promenadni koncert prilikom dočeka uzvanika.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.