Festival sportske rekreacije okupio više od tri tisuće rekreativaca na Platku

Manifestacija 10.06.2024 Sport

Festival sportske rekreacije PGŽ je i ove godine obilježio Međunarodni olimpijski dan bogatim rekreacijskim programima za sve generacije na sportskim i rekreacijskim terenima Platka. Više od tri tisuće rekreativaca iz svih dijelova Hrvatske već je od ranih jutarnjih sati pristizao na omiljeno izletište na 1.111 metara nadmorske visine.

Festival je ponudio brojne aktivnosti koje je pripremio SSR “Sport za sve” PGŽ u suradnji s PGŽ, KŠR Gorovo, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križem – Društvom Crvenog križa PGŽ, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Mladena Pokrajčića, potpredsjednice Društva Crvenog križa PGŽ Marije Jakominić i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i izaslanice župana Vesne Čavar, ovogodišnji program je otvoren te je započeo atletikom, planinarenjem i MM Treningom.

AK Kvarner je ponudio program treninga u prirodi za predškolsku dob te za učenike osnovnih škola, a izuzetno je zanimljiv bio cross za djecu i roditelje. Ljubitelji planinarenja, uz stručno vodstvo PD Kamenjak Rijeka, uputili su se na srednje tešku stazu Platak – Snježnik – Platak, a trening uz jedinstvenog Marija Mlinarića je tradicionalno prštao od energije i pozitivnih vibracija.

Nordjski hodači su došli na svoje programima „Roditelji i djeca u prirodi“, „Korakom do zdravlja“ te posebnim programom „Svaki korak je važan“ namijenjenom osobama s invaliditetom. Sjajnom danu na Platku pridužila se i odbojkaška ekipa OK Krk, streličari iz SK Ajkule Rijeka koji su svim zainteresiranim omogućili mali tečaj streličarstva, a dan na Platku je imao i „morski kutak“ u kojem je VOP SUP Team prezentirao atraktivno supanje.

Uz sve spomenuto, održane su i druge brojne aktivnosti, a Goranski sportski centar organizirao je „Dane otvorenih vrata na Platku“ pa se uživalo i zabavnim sadržajima poput tubinga, panoramskih vožnji žičarom, trampolina, bicikla i autića na pedale. Ranč Angeli bio je pravi „hit“ programom obiteljskog jahanja za roditelje i djecu te terapijskog jahanja za osobe s invaliditetom.

U obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana uključio se i Hrvatski Crveni križ PGŽ organizacijom susreta dobrovoljnih darivatelja krvi i natjecanjima u briškuli, trešeti i beli, boćanju te streličarstvu, kao i potezanju konopa. Za cijelog trajanja manifestacije posjetitelji su mogli posjetiti i promotivni štand Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ koji je ponudio edukaciju o zdravom načinu života, mjerenje tlaka i šećera u krvi, mjerenje jačine stiska šake i druge zanimljive sadržaje.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.