Svečano prisegnuli suci porotnici Županijskog suda u Rijeci

Info za medije 10.06.2024 Opći poslovi

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je svečana prisega sudaca porotnika Županijskog suda u Rijeci koji su se obvezali da će ovu dužnost obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.

Prisegu su izrekli pred zamjenikom predsjednika Županijske skupštine Ivanom Jakšićem koji im je ovom prigodom čestitao te naveo da je ovo imenovanje priznanje dosadašnjem radu, zalaganju i postignutim rezultatima.

Novoizabranim sucima porotnicima čestitao je i predsjednik Županijskog suda u Rijeci Vlado Skorup.

“Drago mi je da vam mogu čestitati na, rekao bih, vašoj hrabrosti da budete dio jednog važnog tima koji se u okviru Županijskog suda u Rijeci brine da mnoge postupke izvede do kraja časno. Vladavina prava je važna stvar i vi ste jedan bitan segment toga. Suočit ćete se s mnogim životnim, etičkim i drugim izazovima, no imate dovoljno hrabrosti i spremnosti da stanete na te branike”, rekao je Skorup.

Na današnjoj svečanosti, prisegnuo je i porotnik za mladež Općinskog suda u Rijeci koji nije bio u mogućnosti ranije položiti prisegu.

Suce porotnike imenuje Županijska skupština na prijedlog Odbora za imenovanja i dodjelu povelja i priznanja, a svečanom prisegom službeno preuzimaju dužnost za četverogodišnji mandat.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.