Uručeno kombi vozilo za prijevoz učenika OŠ Brod Moravice

Info za medije 14.06.2024 Obrazovanje, Odgoj

Zamjenik župana Petar Mamula predao je ravnateljici OŠ Brod Moravice Tajani Jauk Mance ključeve novog školskog kombi vozila za prijevoz učenika. Osnovnu školu Brod Moravice u školskoj 2023./2024. godini pohađa 39 učenika u ukupno sedam razrednih odjela. Svakodnevno u školu i iz škole kombi vozilom prevozi se 27 učenika putnika.

Vožnja učenika obavlja se na dvije relacije, Donja Dobra na kojoj zbog velikog broja učenika u prijevozu, kombi vozilo obavlja po tri vožnje dnevno u dolasku i odlasku iz škole te relaciji Vahtarina – Zahrt. Broj prijeđenih kilometara dnevno iznosi 103 km, dok se na godišnjoj razini brojka kreće oko 18.400 km. Trošak nabave iznosio je nešto više od 40 tisuća eura, a postupak su zajednički provele Primorsko-goranska županija u suradnji sa školom.

“S današnjom primopredajom svim smo školama u Gorskom kotaru obnovili vozni park jer nam je jako bitno da se djeca voze u najsigurnijim uvjetima. Drago mi je da smo uspjeli osigurati sredstva te se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u nabavi vozila u suradnji sa školom”, rekao je Mamula te dodao da će stari školski kombi ostati Općini Brod Moravice za druge potrebe.

Primopredaji su prisustvovali i načelnik Općine Brod Moravice Mario Šutej i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. Primorsko-goranska županija zakonski je obavezna kao osnivač škola organizirati dolazak i odlazak učenika ukoliko je udaljenost adrese stanovanja od škole veća od tri kilometara za učenike nižih razreda, odnosno veća od pet kilometara za učenike viših razreda.

Kombi vozilima u školskoj 2023./2024. godini prevozi se ukupno 246 učenika i to 220 učenika osnovnih škola Gorskog kotara, 22 učenika OŠ Klana i četiri učenika OŠ Frane Petrića Cres. Troškove održavanja vozila u potpunosti snosi Primorsko-goranska županija kroz decentralizirane funkcije školstva.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.