Održan koncert “Glazbena u Guveru – GUG: Večer filmske glazbe”

Manifestacija 22.06.2024 Kultura, Obrazovanje, Odgoj

Povodom Svjetskog dana glazbe i posljednjeg dana nastave, u perivoju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održan je koncert “Glazbena u Guveru – GUG: Večer filmske glazbe”.

Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova, uz podršku Primorsko-goranske županije, organizirala je ovaj događaj kao dio projekta Brdo kulture. Mladi talenti predstavili su se kao solisti, članovi komornih sastava, zbora i orkestra, a posebnu su pažnju privukli i Sergej Božić i Matija Klaj, bubnjar u bendu Baby Lasagne. Umjetnička voditeljica koncerta bila je profesorica Slađana Čolović. Koncert je započeo poznatom skladbom iz filma “Pijanist” – Nokturno u c-molu Frederica Chopina, a repertoaru su se našle i skladbe iz filma “La vita e bella” te “Cinema Paradiso” velikog Ennia Morriconea.

U ime Primorsko-goranske županije među uzvanicima bili su pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, pročelnica UO turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban i pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan.

Koncert je protekao u atmosferi koja je spajala glazbenu virtuoznost s divnim ambijentom perivoja, a najvažniji aspekt je podrška mladim umjetnicima i uživanje u neizostavnom dijelu filma, a to je glazba koja spaja i umjetnost, a i ljude.

FOTO: Novi list/Ana Križanec

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.