Startao Cresco Adria, projekt s fokusom na prilagodbu klimatskim promjenama

Konferencija 02.07.2024 Zaštita okoliša

Održan je kick-off sastanak projekt Cresco Adria u kojem kao projektni partner sudjeluje županijski Zavod za prostorno uređenje PGŽ, a kojeg je ugostio Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci kao vodeći partner.

Ovaj značajan događaj okupio je ključne dionike kako bi raspravili planove i ciljeve projekta koji se fokusira se na unaprjeđenje kapaciteta urbanih područja i obalnih zajednica u Jadranskoj regiji za odgovor na klimatske promjene.

Financiran iz programa Interreg Italija-Hrvatska, projekt će definirati pretpostavke za prilagodbu u procesu prostornog planiranja, promovirati cjeloživotno učenje za klimatsku tranziciju te razviti planove prilagodbe za odabrane lokalne zajednice u obalnom području Jadrana. Ukupna vrijednost iznosi 1,9 milijuna eura, a sufinanciran je od strane ERDF-a 80 postotnom iznosu.

“Entuzijazam i posvećenost svih sudionika postavili su pozitivan ton za budući rad na projektu. Sigurni smo da ćemo uz kontinuiranu suradnju ostvariti ambiciozne ciljeve projekta Cresco Adria i napraviti značajan utjecaj na regiju Jadrana”, poručuju s Ekonomskog fakulteta.

Sastanku su prisustvovali predstavnici šest partnerskih organizacija, Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije, Općina Sali, Grad Crikvenica, Sveučilište Camerino, Sveučilište u Rijeci, Građevinski fakultet, dok su partneri iz regije Abruzzo sudjelovali online.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.