U Gomirju održan Festival harmonike

Manifestacija 28.07.2024 Nacionalne manjine

Ovog vikenda u Gomirju je održano peto jubilarno izdanje Gomirje Harmonika Mundijala, festivala koji je udruga “Gomirje u srcu 1599” pokrenula u sklopu Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020, i koji se održava svake godine u ljetnom periodu.

Prvi dan festivala bio je posvećen filmu te su prikazani nagrađivani dokumentarci Liburnia film festivala. Drugog dana u prostoru Manastira Gomirje nastupili su renomirani slovenski harmonikaš i virtuoz Aleksandar Ipavec i majstor gitare, multiinstrumentalist Zoran Majstorović, koji su prisutnu publiku, koja se ove godine okupila u dosad najvećem broju, proveli kroz svijet harmonike. U okviru radionice harmonike mladi harmonikaši dobili su priliku upoznati se s brojnim tajnama muziciranja, a završni dan Festivala ugostio je glazbenika Miroslava Ilića.

Održavanje manifestacije podupiru Primorsko goranska županija, Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko goranske županije, a u ime PGŽ, manifestaciji je prisustvovao zamjenik župana Petar Mamula.

FOTO: Gomirje.com

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.