Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Rijeke

Info za medije 16.06.2020 Odnosi s javnošću i protokol

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj u HNK Ivana pl. Zajca u okviru obilježavanja Dana sv. Vida, zaštitnika Rijeke, dodijeljena su javna priznanja Grada Rijeke. Ispred Primorsko-goranske županije svečanosti u povodu Dana Grada Rijeke prisustvovao je predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Gostima su se obratili predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te riječki nadbiskup msgr. Ivan Devčić, a svečanost je uveličao i predsjednik RH Zoran Milanović. Čestitajući svim Riječankama i Riječanima dan njihova grada, predsjednik RH kazao je, osvrnuvši se na nedavna događaja, kako se Rijeka ne treba plašiti tuđih teritorijalnih pretenzija. Osvrćući se na projekte, od kojih su neki, poput nove bolnice ili ceste D403 projektirani za vrijeme mandata Vlade kojoj je bio na čelu, predsjednik Milanović izrazio je optimizam za opstanak brodogradilišta 3. maj.

U ime svih dobitnika javnih priznanja zahvalio se laureat nagrade Grada Rijeke za životno djelo prof. dr. sc. Anton Škrobonja. Nagradu je dobio za uspjehe u istraživanju povijesti medicine, aktivnost u Crvenom križu i dostignuća u kreativnoj i rock fotografiji.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.