Proslava Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Gradu Grobniku

Manifestacija 02.08.2024 Civilno društvo

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grobnišćine, u ponedjeljak, 5. kolovoza 2024. godine s početkom u 9.00 sati u Gradu Grobniku održat će se proslava Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. U ime Primorsko-goranske županije, događaju će prisustvovati savjetnik za pravne poslove i razvoj civilnog društva Zlatko Mihelec.

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“

Delegacija Primorsko-goranske županije predvođena županom Zlatkom Komadinom, delegacija Grada Rijeke, Policijske uprave Primorsko-goranske, Udovica poginulih branitelja, brojne udruge proizašle iz domovinskog rata, predstavnici ministarstava, te postrojbi s područja Primorsko-goranske županije, danas su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odale počast svim sudionicima Domovinskog rata, te se prisjetili svih onih koji su svoje živote utkali u pobjedu koju danas obilježavamo.

Najavljen bogat program obilježavanja 29. obljetnice „Oluje“

Bogatim programom u Rijeci se obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 29. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja. Predsjednik Organizacijskog odbora Štefan uputio je poziv građanima da svojim prisustvom uveličaju proslavu i odaju počast hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za slobodu domovine.

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni u logore.